edicions anteriors

Diàlegs pel futur 2018: L’EDUCACIÓ INVISIBLE

Els Diàlegs pel Futur del 2018 es van celebrar el 6 de juny i van reflexionar sobre la transmissió de valors i ideologia a través de l’escola, l’oci i els mitjans de comunicació. Van participar-hi Jordi Solé Blanch, professor dels estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC; Carme Garcia, mare que va optar per escolaritzar la seva filla a casa; Pep Llenas, mestre d’Educació infantil i professor universitari; Antoni Llobet, professor de secundària i exsecretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament; Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya i director d’Escola Nova 21; Mercè Rosich, doctora en Psicologia, psicòloga de l’esport i regidora de l’Ajuntament de Manresa; Anna Tarrés, entrenadora de natació sincronitzada del Club Natació Kallipolis, exentrenadora de la selecció espanyola de natació sincronitzada i diputada al Parlament de Catalunya per JuntsxCat; Xavier Cortès, professional dels videojocs i director d’estratègia d’Esportia; Carme Figueras, membre del C.A.C.; David Bassa, cap d’informatius de TV3; Jordi Badia, periodista i escriptor; alcalde de Calaf.

Ponència inicial [>]
Diàleg 1: L’escola adoctrina? [>]
Diàleg 2: La televisió desinforma? [>]
Diàleg 3: La competició esportiva deseduca? [>]

 

Diàlegs pel futur 2017: ARTISTES, VIURE O MALVIURE

Els Diàlegs pel Futur del 2017 es van celebrar el 15 de juny  i van reflexionar sobre la situació laboral dels professionals de les arts escèniques. Va incloure tres debats, dedicats monogràficament al teatre, la música i la televisió i el cinema. Hi van participar  la cantant Laia Boixadós; l’actor i president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Àlex Casanovas; el president de l’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, i fundador del MMVV, Jordi Gratacós; el gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona, Valentí Oviedo; l’actor, director i dramaturg Ivan Padilla; la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola; el director teatral Jordi Purtí; el músic Natxo Tarrés i el cineasta David Victori. La fila 0 estava integrada per David Bacardit, codirector de Manresa Teatre Musical (MTM); Jordi Basomba, gerent de Manresana d´Equipaments Escènics; Joan Barbé, guionista; Vicky Garcia, promotora del cafè-teatre Barlins; Dani Ledesma, promotor del cafè-teatre Barlins i actor; Joan Morros, coordinador d’El Galliner; Anna Soler, cap d’estudis de l’Esclat; i Pablo Testa Grosbaum, coreògraf i director de MTM.

Vídeo complet de la jornada

 

Diàlegs pel futur 2016: COM NEIX UN ESTAT

La jornada es va celebrar l’11 de maig de 2016 sota el títol ‘Com neix un estat’. Després de la benvinguda a càrrec de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el periodista Bojan Brezigar, va fer una ponència sobre el procés d’independència d’Eslovènia. Al primer dels diàlegs, titulat ‘L’impacte del conflicte’, hi van participar el mateix Bojan Brezigar, Kristina Nastopkaité, Iu Forn i Anjo Valentí. Al segon diàleg, titulat ‘La força de l’acord’, hi van participar Jaime Martín i Joan-Ignasi Torredemer, cònsols honoraris a Barcelona de la República Txeca i Eslovàquia respectivament. Per últim, el tercer diàleg portava per títol ‘L’imperatiu del poder’ i hi van participar Vicent Partal, Josep Lluís Alay i Laura Massana. La fila 0 estava integrada per: Montserrat Badia, Josep Camprubí, Gonzalo Lorza, Marcel Mateu, Imma Ubiergo.

Ponència Bojan Brezigar [>]

Vídeo complet de la jornada

 

Diàlegs pel futur 2015: SOBREVIURE A INTERNET

El 2015, els Diàlegs pel Futur es van celebrar el 30 de juny. Genís Roca va introduir la jornada amb la xerrada “La batalla dels bits a la trinxera del comerç local”. Els participants als diferents diàlegs van ser: Alejandro Pérez, Xavier Pladellorens, Ignasi Llobet, Mauro Mas, Pere Massanés, Jordi Torras, Giorgio, Bernat Casanovas, Teresa Fèrriz, Jaume Ripoll, Titot, Antoni Daura i Jordi González. La fila 0 estava integrada per: Sebastià Suet, Xavier Soler, Sílvia Mas, Ramon Barlam i Sílvia Ramon.

Vídeo resum de la jornada
Vídeo complet de la jornada

 

Diàlegs pel futur 2014: JOVES D’AVUI, MIMATS O ESTAFATS?

Els Diàlegs pel Futur del 2014 es van celebrar l’1 d’abril de 2014. Les diferents tertúlies van tractar, des de diferents angles, les perspectives de present i de futur dels joves d’avui. Hi van participar: Genís Sinca, Enric Torres, Liliana Vilanova, Mohammed Abuzraick, Ramon Aymerich, Jordi Montaña, M. Àngels Vallvé, Manel Cuyàs, Carlota Riera i Nil Camprubí. També vam comptar amb una fila 0 integrada per Pere Capdevila, Vicenç Ferrer, Isaac Vilalta, Aina Marcet, Jordi Estrada i Joaquín Lavín.

Galeria fotogràfica


Diàlegs pel futur 2013: ELS VALORS SÓN CAPITAL

La primera edició dels Diàlegs pel Futur va tenir lloc el 9 d’abril de l’any 2013 i va aplegar 200 persones al Centre Cultural El Casino. El tema central del debat van ser els valors i la seva importància com a actiu de les empreses i dels professionals. Hi van intervenir el director i presentador del programa Valor Afegit de TV3, Albert Closas; el director general de Lekué, Xavier Costa; el compositor de bandes sonores per al cinema, Roger Julià; el promotor d’espais culturals, Quim Moya; el cap de la Unitat d’infermeria del SEM, Josep Mora; el gestor de SICAV, Marc Garrigasait; l’exdirectiu de Pioneer, Gerard Duelo; el director general de Gaesco, Jaume Puig; el director general de Bon Preu, Joan Font; i el fundador de Future4Work, Jordi Serrano.

Galeria fotogràfica a Regió7 amb imatges de la primera edició
Notícia emesa a Televisió de Manresa sobre la primera edició dels Diàlegs

 

Diàlegs pel Futur és una iniciativa conjunta de la Fundació Universitària del Bages, Regió7, l'Ajuntament de Manresa i la Universitat Oberta de Catalunya per oferir un espai de reflexió a la Catalunya Central sobre temes d'actualitat.